تبلیغات
ஐطبیعت زنده،نبض زندگیஐ

ஐطبیعت زنده،نبض زندگیஐ
 
قالب وبلاگ
نویسندگان
نظر سنجی
بازدید کننده عزیز،شما در کدام یک از رده های سنی زیر قرار دارید؟






صفحات جانبی
سلام.امروز درمورد درخت دارچین براتون می نویسم.

پرونده:Cassia bark.jpg


بقیه در ادامه مطلب...

اسم دارچین Cinnamon از كلمه عربی Kinnamon مشتق شده و در مراسم مذهی یهودیان بكار می رفته است .

دارچین ادویه گرم، مطبوع و خوش عطری است که از پوست داخلی درخت دارچین به دست  می آید.

دارچین پوست نوعی درخت است. این ادویه از پوست چند نوع درخت تهیه می شود که همگی متعلق به یک گروه هستند. بهترین نوع دارچین متعلق به سری لانکا است که بوی تندتر و طعم قوی تری دارد.

دارچین که به نام های دارسین- دارچین بری، سهرین، افیمونا، سلیخ و سلیخه،دارچین كایان، دارچین چین، دارچین سایگون، دارچین سیلان و قرفه نیز معروف می باشد، دارای طبع گرم و خشک است.

درایران به طور كلی «دارچین»گفته می شود.در كتب طب سنتی انواع آن را با نامهای«دارصینی » ،«قرفهالدار چینی »،«سلیخه »نام برده اند .پوست شاخه های درختی است كه به فرانسوی آن را Cannelleوبه انگلیسیCinnamon نامندو درخت آن را به فرانسوی cannerlierوبه انگلیسی cinnamon treeمی نامند . گیاهی است از خانواده یLauraceae و گونه های مختلفی دارد كه معروفترین آنها دو گونه بانام های علمی زیر است :

1- Cinnamonmum verun J.S .Preslكه مترادف آن C.zeylanicum Bl است و در بازار تجارت بین المللی به نام «دارچین سیلان »در كتب Ceylon cinnamonو به نام «قرفه»معروف است واز مرغوب ترین انواع دارچین است .

2- Cinnamomum cassid Bl كه رویشگاه آن چین وویتنام و جزایر سوئد وآن حوالی است ودر چین نیز پرورش داده می شود و در بازار به نام«دارچین چین » و«دارچین سایگون» گفته میشود . این دارچین رابه عربی«سلیخه »و«دار صینی »وبه زبان اردو «تج»می نامند و مترادف آن C.aromaticum Nees می باشد .انواع دیگری نیز با اسامی تجارتی خاص در بازار وجود دارد كه در حد مرغو بیت انواع فوق نیست ،از جمله دارچین كایان كه در آمریكای جنوبی میروید ،رنگ آن تقریبا سفید ودر دهان زود نرم میشود ودارچین ناصاف ونامرغوب كه به جای پوست شاخه های جوان درخت دارچین سیلان تهیه می شود كه خشن و ناصاف و نامرغوب است.دارچین درختی است كوچك و همیشه سبز به ارتفاع 5 تا 7 متر كه از تمام قسمت‌های آن بویی مطبوع استشمام می‌شود.دارچین از قدیم‌الایام در دنیا بکار می‌رفته است در مصر حتی قبل از ساختمان اهرام ثلاثه مصر برای درمان امراض مختلف مصرف می‌شده است. دارچین پوست درختی است که تا 10 متر ریشه می‌کند برگ این درخت سبز سیر و دارای گلهایی به رنگ سفید می‌باشد. پوست این درخت را کنده و معمولا پودر می‌کنند و در غذا یا به عنوان چای از آن استفاده می‌کنند.دارچین اولین بار در سریلانكا یافت شد و بعد از آن، تمام دنیا این چاشنی را شناختند و برای طعم بهتر غذاها استفاده كردند.این درخت در سیلان و هند می روید و پرورش می‌یابد. تکثیر آن به سهولت با کاشتن دانه یا به طریقه قلمه زدن و خوابانیدن شاخه‌ای از درخت صورت می‌گیرد. نخستین برداشت محصول از درختان پرورش یافته چهار ساله صورت می‌گیرد. برای اینکار ساقه‌ها را قطع می‌کنند ولی پاجوشهای قوی و خوب آنها را باقی می‌گذارند تا از نمو آنها پایه‌های خوب تولید شود. 

تاریخچه دارچین:

از دارچین در مکتوبات قدیمی چین با قدمت حداقل 2700 سال، و همچنین در مکتوبات بابل (و عهد عتیق ) نام برده شده است. مصریان دارچین را از چین وارد کردند و به عنوان دارو و ارتقاء دادن غذا وهمچنین به عنوان عامل مومیائی استفاده کردند. این ادویه عجیب و غریب نزد برخی اقوام کهن ارزشی برابر با طلا داشته است.در فرهنگ رومانیها دارچین مقدس و مهم در نظر گرفته می شد، و در مراسم تشییع جنازه ها سوزانده می شد.دارچین اولین و مهمترین ادویه ای بود که به عنوان کالای تجاری بین بازرگانان آسیا و اروپا مبادله می شد. و تجار ونیزی کاملاً بر داد و ستد آن نظارت می کردند.بعدازآنکه دراواخر قرن 15 پرتغالی ها سری لانکا (سیلان) را کشف کردند وکنترل تجارت دارچین را گرفتند و توسط بریتانیایی ها در1796 ادامه یافت. بعد از آن اهمیت تجارت دارچین کاهش یافت درنتیجه تولید و کشت دارچین در مناطق دیگر شروع شد.

خواص دارویی:

1. طبع آن گرم و خشك است.

2. برای درمان نفخ معده 2 گرم دارچین، 2 گرم زنجبیل را دم‌كرده بالای غذا میل شود.

3. خوردن دارچین باعث تقویت بینایی می‌گردد.

4. چای دارچین برطرف‌كننده اضطراب، وسواس و جنون می‌باشد.

5. برای رفع جهش، پرش پلك و رعشه از دم كرده دارچین استفاده كنید.

6. دارچین تقویت‌كننده قوه باه می‌باشد.

7. برای درمان قلنج رحم از دم كرده دارچین استفاده كنید.

8. دم كرده دارچین تنظیم‌كننده عادت ماهانه می‌باشد.

9. دارچین محرك گردش خون است.

10. نوجوانانی كه در دوران بلوغ تغییرات هورمونی و رشد آنها سریع صورت می‌گیرد از دارچین در غذای خود استفاده كنند.

11. برای درمان مشكلات درجه خون كه باعث دردهای انقباضی در پا، دست‌ها و پاها اغلب سرد است و امكان بروز سرمازدگی در هوای سرد را افزایش می‌دهد، از دم كرده دارچین استفاده كنند و سیگار را به كلی كنار بگذارند.

12. روغن دارچین ضد باكتری و ضد قارچ است.

13. كسانی كه فشار خون آن‌ها پائین است و سردی انگشت دارند از دم كرده زنجبیل و دارچین استفاده كنند.

14. برای درمان سرفه‌های مزمن و كهنه صبح ناشتا از دم كرده دارچین استفاده كنید.

15. خوردن دارچین باعث از بین‌رفتن كرم می‌گردد.

16. كسانی كه بیماری قند دارند به مدت 6 هفته روزی یك تا دو گرم دارچین دم‌كرده میل كنند.


17. دارچین ضعف کمر و پاها راازبین می برد و کم خونی را درمان می کند .

18. دارچین بهترین دارو برای دردهای عضلانی است.

19. دارچین اثر آرام کننده وشاد کننده دارد و از بسیاری از داروهای آرام بخش بهتر است . و در حقیقت می توان گفت دارچین والیوم گیاهی است زیرا در دارچین ماده ای است بنام Cinnamodehyde که روی حیوانات و انسان اثر آرام بخش دارد .

20. دارچین پائین آوردن تب می باشد و حتی امروزه دارچین را بصورت قرص و کپسول  درآورده اندکه بعنوان تب بر بکار می رود . شما می توانید بآسانی با نوشیدن یک فنجان چای دارچین تب را بسرعت پائین بیاورید .

21. دارچین رگها را باز می کند و اثر خوبی در گردش خون دارد . در نتیجه برای بیماران قلبی و فشارخون بالامفید می باشد.

22. دارچین خاصیت عجیب دیگری دارد و آن قوی کردن مصونیت بدن در مقابل امراض است و حتی می توان گفت که اثر پنی سیلین و آنتی بیوتیک را به مقدر زیادی داراست .

23. دارچین معده را تمیز و آرام و قوی می کند . بنابراین اگر ناراحتی معده درید حتما از دارچین استفاده کنید.

24. دارچین کاهنده قند و چربی خون بالا است.

25.دارچین رمز جوانی است و مصرف روزانه آن انسان را سالم نگه می‌‌دارد. دارچین كلیه‌ها را گرم می‌كند، ضعف كمر و پاها را از بین می‌برد و كم‌خونی را درمان می‌كند.

26.دارچین بهترین دارو برای دردهای عضلانی است. دارچین اثر آرام‌كننده و شادكننده دارد و از بسیاری از داروهای آرام‌بخش بهتر است. اثر مهم دیگر دارچین پایین آوردن تب می‌باشد و حتی امروزه دارچین را به صورت قرص و كپسول درآورده‌اند كه بعنوان «تب‌بر» به كار می‌رود. دارچین رگ‌ها را باز می‌كند و باعث بهبود گردش خون می‌شود. یكی از خواص دارچین این است كه باعث افزایش كارآیی هورمون انسولین در بدن می‌شود و در نتیجه بدن نیاز كمتری به این هورمون برای كنترل قند خون پیدا می‌كند. بسیاری از افراد مبتلا به دیابت گزارش داده‌اند كه مصرف یك قاشق چایخوری دارچین در روز تاثیر بسیار مثبتی بر قند خونشان داشته است. همچنین برخی تحقیقات نشان‌دهنده تاثیر مثبت دارچین در كاهش فشارخون بوده است.

27.دارچین خاصیت عجیب دیگری دارد و آن تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابل بیماری‌هاست و حتی می‌توان گفت كه اثری مشابه پنی‌سیلین و آنتی‌بیوتیك دارد. اگر حس كردید كه ضعیف شده‌اید و ممكن است مریض شوید، چای دارچینی رافراموش نكنید وحتی اگر سرما خورده‌اید یا ضعف شدید دارید، چای دارچین بهترین داروست. دارچین به علت داشتن اسانس و تانن، محرك و قابض است و به عنوان تقویت‌كننده عمل هضم غذا و جریان گردش خون به كار می‌رود و از آن برای رفع سوءهاضمه، بویژه در مواردی كه با نفخ همراه باشد، به عنوان بادشكن استفاده می‌شود. همچنین به علت داشتن تانن در رفع اسهال، ضعف عمومی بدن و انعقاد خون مصرف می‌شود و به صورت دارو، مانند گرد و تنتور به كار می‌رود. دارچین معده را تمیز، آرام و قوی می‌كند و از آن برای رفع سوءهاضمه، بویژه در مواردی كه با نفخ همراه باشد، به عنوان بادشكن استفاده می‌شود. بنابراین اگر ناراحتی معده دارید حتما از دارچین استفاده كنید.

28.ضدمیکروب،ضدویروس،ضدقارچ های بیماری زا،خاصیت ضدچربی خون قوی،درمان بیماری های روده ای مانند اسهال مزمن،دردهای قلبی،دردهای قاعدگی.در تمام موارد فوق یک قاشق چایخوری از پودر دارچین یا دم کرده ی چای آن را می توان استفاده کرد. (نیم تا یک گرم).خوردن پودر دارچین برای درمان زکام،هضم غذا و نفخ وباد روده ها مفید است.فقط کسانی که زخم معده دارند نباید ازدارچین استفاده کنند.همچنین مصرف زیاد آن برای مثانه مضر است.
خوردن دارچین برای درمان رعشه،انسداد کبد،تقویت معده،سرفه ی مزمن وسوزش ادرار مفید است.

29.بنابر گفته ی جالینوس خوردن دارچین مغز را تصفیه و فراموشی را درمان میکند و شادی آور است وبرای درمان بیماری های عصبی نیز مفید است.

30به علت وجود اوژنول،درد دندان های پوسیده را تسکین می دهد.برای این منظور گرد دارچین را داخل پوسیدگی دندان قرار دهید.

عرق دارچین اثری سریع تر از دارچین دارد و خوردن یک استکان از آن برای قولنج روده و رحم مفید است.

31.چای دارچین که از دم کردن 5دقیقه ای یک قاشق چایخوری دارچین در یک فنجان چای یا آب جوش به دست می آید،آرام بخش،ضد نفخ وضد عفونی کننده است.

32.به استناد گفته ی دانشمندان هندی،چاشنی های مشخصی وجود دارد که از تعفن چربی های گوشتی قابل خوردن،جلوگیری می کنند.در گذشته نیز این گونه بیان می شد که اگر گوشت را به ادویه ها وچاشنی های گیاهی آغشته کنند،از فساد آن برای مدت طولانی جلوگیری می کند.این دانشمندان گزارش می دهند که دارچین،زیره ی سبز،تخم رازیانه، زیره ی سیاه، جوزهندی،میخک ،فلفل و زردچوبه از ادویه هایی هستند که گوشت را حتی در اکسیداسیون شدید هم،از فساد حفظ می کند.دارچین یکی از گیاهان دارویی فوق العاده سودمند در مقابل فساد غذایی است.
33.دارچین از دسته داروهای بادشکن و خوشبو کننده است.گیاهان دارویی ضدنفخ و خوشبو کننده به آن دسته از گیاهانی گفته می شود که بوی خوش آنها در اعضای تنفسی و چشایی اثر می گذارد و گرمای مخصوصی دارند که در صورت مصرف در سراسر بدن منتشر می شود و از تجمع گاز در معده و روده ها جلوگیری می کنند.

34.اثر مهم دیگر دارچین پایین آوردن تب می باشد و حتی امروزه دارچین را به صورت قرص و كپسول درآورده اند كه بعنوان (تب بُر) به كار می رود. دارچین رگ ها را باز می كند و باعث بهبود گردش خون می شود.

35.یکی از خواص دارچین این است که باعث افزایش کارآیی هورمون انسولین در بدن می شود و در نتیجه بدن نیاز کمتری به این هورمون برای کنترل قند خون پیدا می کند. بسیاری از افراد مبتلا به دیابت گزارش داده اند که مصرف یک قاشق چایخوری دارچین در روز تاثیر بسیار مثبتی بر قند خونشان داشته است.

خطرات استفاده زیاد از دارچین:

افرادی که آلرژی دارند، نباید از مصرف دارچین در غذاهای خود پرهیز کنند، زیرا دارچین موجب تشدید آلرژی نمی شود. اما این نکته را فراموش نکنید که اگر شما بسیار زیاد از دارچین استفاده کنید، باید اثرات بد آن را بپذیرید.

اثرات مضر مصرف زیاد دارچین عبارت است از: التهاب یا ورم کردن پوست، زخم ها وترک های گوشه دهان و همینطور سوزش معده.

دارچین از لخته شدن خون جلوگیری می کند، اما زیادی آن در خون باعث بروز مشکلات خونی و گردش خون می شود، به خصوص اگر با داروهایی که موجب رقیق شدن خون می شود(مانند آسپیرین) مصرف شود، مشکلات را دو برابر می کند.

می توانید دارچین را در چای یا قهوه خود بریزید یا روی ماست بپاشید و یا با پنیر نوش جان کنید و به طور کلی می توان صدها ماده غذایی را با دارچین طعم دار کرد،مثل حلیم ، شله زرد ، خورش قیمه و... .

دارچین حاوی برخی موادی است که مصرف زیاد آن می تواند سمی باشد بنابر این در مصرف این ماده غذایی باید دقت شود و از زیاده روی در مصرف خودداری شود.

پرونده:Cinnamomum Verum vs Cinnamomum Burmannii.jpg

منابع:http://fa.wikipedia.org

http://www.sabori14.blogfa.com





طبقه بندی: گیاهان،
برچسب ها: دارچین، درخت، فواید،
[ پنجشنبه 1393/10/4 ] [ 21:33 ] [ raha 19_20 ]
.: Weblog Themes By Pichak :.

درباره وبلاگ


من فاطمه پهلوان هستم.سازنده این وبلاگ.این وبلاگ برای این ساخته شده که بدونیم تنها چیزی که داخل این دنیا وجود داره ما انسان ها نیستیم.باید به همه جانداران و طبیعت احترام بگذاریم.امیدوارم از مطالب لذت ببرید.به صفحات دیگر هم سر بزنین.

آمار سایت
بازدیدهای امروز : نفر
بازدیدهای دیروز : نفر
كل بازدیدها : نفر
بازدید این ماه : نفر
بازدید ماه قبل : نفر
تعداد نویسندگان : عدد
كل مطالب : عدد
آخرین بروز رسانی :
امکانات وب

Google

در این وبلاگ
در كل اینترنت

аватары кошки

  • قالب بلاگ اسکای | اس ام اس دون | ریه