تبلیغات
ஐطبیعت زنده،نبض زندگیஐ

ஐطبیعت زنده،نبض زندگیஐ
 
قالب وبلاگ
نویسندگان
نظر سنجی
بازدید کننده عزیز،شما در کدام یک از رده های سنی زیر قرار دارید؟






صفحات جانبی
سلام.مطلب امروزمون در مورد کوآلاست لطفا به ادامه مطلب مراجعه کنین.

آشنایی با زندگی جالب کوالا
خرس کوآلا یا شغال درختی جانوری گیاهخوار و کیسه‌دار و بومی استرالیا است. نزدیکترین جانور به کوآلا از نظر ظاهر وامبَت است.

کوآلاها فقط در جنگل‌های اُکالیپتوس استرالیا زندگی می‌کنند. آنها هر شب با دستهای پر قدرتشان شاخه‌ها را می‌گیرند و شاخه به شاخه برگهای سخت اکالیپتوس (درخت کافور) را می‌خورند. میانگین وزن برگ‌های اکالیپتوس که می‌خورند ۳۰۰ الی ۴۰۰ گرم است. خرسهای کوآلا به علت خوردن برگهای اکالیپتوس همیشه بوی همین برگ را می‌دهند. آنها روزها بر روی شاخه‌های پهن اکالیپتوس می‌خوابند و بچه شان را هم آنجا به دنیا می‌آورند.

هر مادر در هر سال تنها یک بچه به دنیا می‌آورد. وقتی که بچه به دنیا می‌آید بدنش خالی از مو و کور است. او با پنجه‌های کوچکش، خود را روی پوست مادر می‌کشاند و به سختی خود را به زیر شکم مادر می‌کشاند و چند ماهی در آنجا می‌ماند. چون گرمای بدن مادر از او حمایت می‌کند و شیر را هم همان جا به دست می‌آورد. هر موقع که بخواهد شیر می‌مکد و خیلی محکم خود را در کیسه مادر نگه می‌دارد. شیری که می‌خورد مزه اکالیپتوس می‌دهد. این جانور به دلیل اینکه خیلی کم آب می‌خورد نام کوآلا به زبان استرالیایی می‌شود حیوانی که آب نمی‌خورد. کوالاها ۱۸ ساعت از شبانه روز را در خواب می گذرانند و شب‌ها به دنبال غذا می‌گردند.
همانطور که گفتیم کوالا جانور کیسه دارى است که بر روى درختان زندگى کرده و از برگ درخت « اوکالیپتوس » تغذیه مى کند. کوالاها حیوانات بومى استرالیا هستند که دراینجا گاهى ، خرسهاى کوالا یا خرسهاى بومى نامیده مى شوند، گرچه هیچگونه ارتباطى بین این جانوران و خرسها وجود ندارد.
کوالا ازنظرمحبوبیت، رقباى اندکى در میان حیوانات وحشى دارد. همچنانکه جنگلهاى اوکالیپتوس بیشتر و بیشترجاى خود را به کشتزار، صنعت و مسکن سازى مى دهند، توجه و نگرانى شدید بشردرحفظ و بقاى این جانور که ظاهرى شبیه به بچه خرس دارد، بیشترمى شود.

زیستگاه اصلى

کوالاها براى داشتن غذا وپناهگاه به درخت اوکالیپتوس که درخت صمغ نیز نامیده مى شود، وابسته هستند. قبل از آنکه اروپاییان، قاره استرالیا را به استعمار خود درآورند، کوالاها در جنگلهاى اوکالیپتوس سراسر این قاره یافت مى شدند. در قرن ۱۹ زمانیکه مهاجران اروپایى وارد این کشور شدند، براى ایجاد زمینهاى کشاورزى شروع به تخریب این جنگلها کردند. تا اواخرقرن ۲۰، بیش از۸۰ درصد این جنگلها ازبین رفتند. امروزه، کوالاها درسراسراسترالیاى شرقى، ازنواحى گرمسیر شمال شرق تا مناطق سردتر جنوب شرقى، درجنگلهاى کوچکى که بقایاى آن دوران است، به زندگى خود ادامه مى دهند. این جنگلها کاملأ از یکدیگر جدا شده اند تا مانع آن شوند که کوالاها براى یافتن جفت یا درختان اوکالیپتوس بیشتر، ازیک جنگل به جنگل دیگرنقل مکان کنند.

ویژگیهاى جسمانى

کوالاها روزانه حدود ۲۰۰ الى ۵۰۰ گرم ( حدود ۷ تا ۱۸ اونس ) برگ اوکالیپتوس مى خورند. این برگها ارزش غذایى پایینى دارند زیرا شامل مقدار ناچیزى پروتئین بوده و قسمت زیادى ازآن را فیبر ودیگر ترکیبات غیرقابل هضم تشکیل داده است. کوالا به طور منحصر به فردى، با این نوع تغذیه سازگارى پیدا کرده است و این سازگارى، فرایند گوارش حیوان را از بسیارى جهات همچون شکل دندانها و سرعت هضم غذا، تحت تاثیر قرار داده است. کوالا شبیه به خرسى مینیاتوریست، با سرى بزرگ که بر روى بدنى چاق و خپل قرارگرفته، همراه با دمى کوچک و دست و پایى عضلانى و بزرگ. آنها صورتى دایره مانند دارند با چشمانى روبه جلو، بینى برآمده و گوشهایى گرد که دربالاى سرشان قرار گرفته است. جالب اینکه برخی از ایرانیان نام این حیوان را” بل بله گوش” نهادند.

طول این حیوان بین ۶۹ تا ۷۹ سانتیمتر (۲۷ تا ۳۱ اینچ ) و وزنش بین ۵ الی ۱۲ کیلوگرم (۱۱ تا ۲۶ پوند ) مى باشد. معمولأ جنس نر این حیوان، بزرگتر ازنوع ماده مى باشد و کوالاهایى که درقسمت جنوبى زندگى مى کنند از انواع شمالى نسبتأ بزرگترهستند.

بدن کوالا از کرکهاى ضخیم و انبوه پوشیده شده است. گردن، سینه و اطراف گوشهاى بزرگ کوالاها، کرکهاى سفید رنگى دیده مى شود اما بلندى و رنگ این کرکها درقسمتهاى دیگربدن جانور، بر طبق محل زندگى آنها متفاوت است. کوالاهایى که در مناطق سردتر جنوبى زندگى مى کنند، کرکهاى بلندترى دارند که رنگ آنها قهوه اى – خاکسترى و یا دارچینى مى باشد. آنهایى که درنواحى گرمسیر شمالى یافت شده اند، کرکهاى کوتاه ترى به رنگ نقره اى – خاکسترى روشن دارند.

پنجه هاى کوالا به گونه اى است که جانور را قادرمى سازد تا به درخت چسبیده و به راحتى ازآن بالا رود. دو پنجه جلویى کوالا پنج انگشت دارد که هریک از انگشتان داراى ناخنهایى قطور و منحنى شکل است که براى بالا رفتن از درختان به او کمک مى کند. دو تا از انگشتهاى جانور در مقابل سه انگشت دیگر قرار گرفته طورى که به نظرمى رسد او دو شـــــســــــت و سه انگشت دارد. این ساختار پنجه ها، او را قادر مى سازد که شاخه هاى درختان را به آسانى در دست بگیرد. هریک از پنجه هاى پشتى کوالا نیز داراى پنج انگشت مى باشد. نخستین انگشت که پهن وبدون ناخن است، در مقابل چهارانگشت دیگرقرار دارد. انگشت دوم وسوم با انگشت شست که داراى دو پنجه است، ترکیب شده که کوالا از آن به عنوان یک شانه براى مرتب کردن کرکهایش استفاده مى کند.

کوالاهاى نر بالغ، در وسط سینه خود غدۀ قهوه اى رنگى دارند که مادۀ بدبویى ترشح کرده وباعث مى شود کرکهاى اطراف غده مرطوب و تیره شود. نرها این غده را بر روى تنه و شاخه هاى درختان مى مالند و بویى که بر روى درخت باقى مى ماند، به نوعى وسیلۀ ارتباط کوالاها مى باشد. کوالاهاى مادّه نیز کیسۀ کوچکى بر روى شکم خود دارند که نوزاد درحال رشد خود را در هفت ماه نخست تولد در این کیسه نگه مى دارند «نوزاد اینگونه کیسه داران جوى نامیده مى شود» این کیسه کوچک به سمت بالا باز مى شود، البته گاهى وزن نوزاد باعث مى شود کیسه به سمت پایین باز شود.

چشمهاى کوالا درست مقابل صورتش به سمت جلو قرارگرفته و این ویژگى جانور را قادر مى سازد که با هر دو چشمش بر روى یک شىء تمرکز داشته باشد. این توانایى که «دید دوچشمى » نامیده مى شود، به وى این امکان را مى دهد که فاصله ها را به درستى تشخیص دهد و این قابلیت براى حیوانى که مرتبأ ازیک شاخه به شاخه دیگرمى پرد، بسیارضرورى است. ظاهرأ این جانوران حس بویایى خوبى هم دارند زیرا قبل از اینکه یکى از برگها را براى خوردن انتخاب کنند، آنها را با دقت بو مى کنند و این بدان معناست که هربرگى در نظر آنها بوی متفاوتى دارد. آنها همچنین قادرند ترشحاتى را که کوالاى نر از بدن خود برتنه وشاخۀ درختان به جاى مى گذارد، استشمام کنند.

کوالاى ماده (هم آنهایى که درجنگلها به سرمى برند وهم کوالاهایى که در قفس هستند ) ممکن است بین ۱۳ تا ۲۰ سال عمرکند، درحالیکه نوع نر حداکثر ۱۲ سال عمرمى کند. با این وجود، کوالاهایى که درجنگل ها زندگى مى کنند، به علت شکار، بیمارى و یا برخورد با اتومبیلها، زودتر مى میرند.


کوالا براى جبران مادۀ غذایى کم انرژى وغیر مغذى خود بیشتر وقت خود را بر روى درختان به استراحت مى پردازد تا بتواند انرژى خود را ذخیره کند. آنها ۲۰ ساعت در روز مى خوابند، ۱ تا ۳ ساعت را به نشستن و خوردن غذا اختصاص مى دهند و تنها ۴ دقیقه در روز فعالانه بین شاخه هاى درختان در حرکتند و به تمیز کردن کرکهاى خود و شرکت در فعالیتهاى اجتماعى مى پردازند. آنها عمدتأ از ساعت ۵ عصر تا نیمه شب تغذیه مى کنند. کوالاها در چندین نوبت غذا مى خورند و هر وعدۀ غذایى به طور متوسط بیست دقیقه طول مى کشد.

کوالاها بر روى همان درختى که تغذیه مى کنند به خواب مى روند، آنها بر روى شاخه هاى درختان استراحت کرده و گاهى اوقات نیز در امتداد یک شاخه دراز مى کشند. آنها روزى یکبار و گاهى کمتردرخت خود را عوض کرده و عمومأ در ابتدا از درخت پایین مى آیند و سپس با تنبلى بر روى زمین راه رفته و از درخت دیگرى بالا مى روند. آنها وقتى به یک درخت جدید مى رسند، ابتدا از روى زمین به بالا مى پرند و پنجه هاى خود را به تنه درخت چسبانده و بعد با استفاده از دست و پاى عضلانى خود از تنه درخت بالا مى روند. اصلى ترین شکارچى کوالاها بر روى درخت، افعى هاى بزرگ هستند و گاهى اوقات نیز جغدها و عقابها، بچه هاى آنها را از پشت مادرانشان مى ربایند. هنگامى که بر روى زمین هستند نیز ممکن است توسط سگهاى اهلى یا وحشى مورد حمله قرار گیرند. بعضى از آنها نیز براى رفتن به درختى دیگر، هنگام عبور از جاده با وسائل نقلیه برخورد مى کنند.

نکات جالبی در مورد کوالا :
 کوالاها خرس نیستند آن ها جفت کامل نداشته و پستاندار جفت دار نیستند . پستاندار کیسه دار محسوب می شوند . این به این معنی است که فرزندان زاییده شده به صورت نارس بوده و آنها در داخل کیسه ی روی شکم مادرشان توسعه یافته و تبدیل به کوالا می شوند . و این امر که به آنها « خرس کوالا » گفته می شود نادرست بوده و نام صحیح آنها کوالا است .
 دستهای کوالا دارای پنج انگشت است که ۲ عدد از آنها در جهت مخالف دیگر انگشتها قرار گرفته و هر کدامشان به مانند انگشتان ما از نقاط مختلف قابل خم شدن هستند که این امر امکان اتصال محکم به شاخه ها را میسر می سازد .
  کوالا ها اغلب شبگردند ، حیوانات شبگرد شبها بیدار مانده و در طول روز به استراحت می پردازد . کوالاها به هر حال بخشی از شبها نیز می خوابند و در بخشی از روز نیز به حرکت می پردازند . آنها اغلب بین ۱۸ تا ۲۰ ساعت در روز می خوابند .
 این امر که کوالا به دلیل نوشیدن شیره درختان مدت زیادی می خوابد یک افسانه بوده و در واقع حقیقت ندارد . آنها زمان زیادی را صرف خوابیدن می کنند چرا که به انرژی زیادی برای هضم سموم ، فیبر و مواد غذایی دارای ارزش غذایی کم نیاز دارند و خوابیدن بهترین روش برای ذخیره ی انرژی است .
  کوالاهای قسمت جنوبی استرالیا به مقدار قابل توجهی بزرگتر و دارای پوست ضخیم تری نسبت به نمونه های قسمت شمالی هستند . این سازشی است که برای گرمتر ماندن در زمستان های سردتر نواحی جنوبی ایجاد شده .
       هر خانه ی کوالا از تعداد ی درخت به نام “Home Trees” تشکیل شده و آنها این درختان را به طور منظم بازدید می کنند . ناحیه پوشیده شده توسط این درختان قلمروی کوالا هامحسوب شده و هر کوالا قلمروی مخصوص به خود  را دارد . قلمروی آنها رویهم قرار نمی گیرد ، مگر به منظور تولید مثل . آنها معمولاً در حالت عادی از دیگر Home trees”” ها بازدید نمی کنند . اندازه ی قلمرو به عوامل مختلفی مانند کیفیت بوم ، چنسیت ، سن و وضعیت معاشرت در جمعیت کوالا ها وابستگی دارد .
 کوالا های نر بالغ غده ی عطری تیره ای در وسط قفسه ی سینه ی سفید رنگ خود دارند که یک ماده چسبنده ی تیره ترشح می کند . کوالا با مالیدن این ماده به تنه ی درختان قلمروی خود را مشخص می کنند .
 کوالاها توسط یک بازه ی خاص از صداها با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند . این صدا در ابتدا برای این حیوان آرام غیر منتظره است . اما کوالاها صدایی مانند خروپف های بلند و سپس یک آروغ را تولید می کنند . که به آن غرِّش می گویند .
 وقتی کوالاهای نوجوان متولد می شوند فقط ۲ سانتی متر طول دارند نابینا بوده و گوشهای آنها هنوز توسعه پیدا نکرده اند . پس از رفتن به داخل کیسه آنها خود را به یکی از دو پستانی که داخل کیسه وجود دارد چسبانده ، پستان در داخل دهان نوزاد متورم شده و باعث می شود که آنها از این منبع غذایی جدا نشده و از جای خود خارج نشوند .
 نوزاد برای مدت ۶ یا ۷ ماه در کیسه ی مادرش مانده و در طول این مدت فقط شیر می نوشد .
 پس از خارج شدن از کیسه ، نوجوان در روی شکم یا بر پشت مادرش حمل می شود . اگر چه بازگشت به کیسه ی مادر به منظور تغذیه از شیر تا زمانی که کوالا به اندازه ای بزرگ بشود که در داخل کیسه جا نشود ادامه می یابد . نوجوانها بین ۱ تا ۳ سالگی قلمروی مادرشان را ترک می کنند که این امر وابسته به زمان تولد فرزند بعدی است .
کوالاها در حالت طبیعی آب نمی نوشند و آب مورد نیاز بدن خود را از رطوبت موجود در برگها بدست می آورند . اما گاهی که برگها حاوی رطوبت کافی نیستند نیاز به نوشیدن آب دارند.
بزرگترین مشکل کوالا ها از بین رفتن بوم آنهاست که علل اصلی آن پاکسازی زمین ، آتش سوزی و بیماری های درخت اکالیپتوس است مانند : Dieback که باعث مرگ درخت می شود.
طبق آمار کمیته ی حمایت از کوالای استرالیا (AKF) به غیر از مشکلات ناشی از نابودی بوم ، سالانه حدود ۴۰۰۰ کوالا نیز توسط سگها و اتومبیل ها از بین می روند .
AKF تخمین می زند که در حالتی خوشبینانه امروزه کمتر از ۱۰۰ هزار کوالا در استرالیا باقیمانده است . هم اکنون بیشتر بوم آنها از بین رفته و این امر اهمیت مسئله ی حفاظت از آنها را روشن می سازد .


koala

نوزاد کوآلا از بچگی تا بلوغ (11 عکس)

نوزاد کوآلا از بچگی تا بلوغ (11 عکس)

نوزاد کوآلا از بچگی تا بلوغ (11 عکس)

آشنایی با زندگی جالب کوالا

آشنایی با زندگی جالب کوالا

اینم یه کلیپ کوتاه از شیر خوردن بچه کوآلا
ورود به صفحه ویدیو

منابع:http://www.asemooni.com
http://topnop.ir
http://haftegy.ir
http:
//aparat.com



طبقه بندی: حیوانات،
برچسب ها: کوآلا، اکالیپتوس، آپارات، آسمونی، جالب،
[ چهارشنبه 1393/11/15 ] [ 21:35 ] [ raha 19_20 ]
.: Weblog Themes By Pichak :.

درباره وبلاگ


من فاطمه پهلوان هستم.سازنده این وبلاگ.این وبلاگ برای این ساخته شده که بدونیم تنها چیزی که داخل این دنیا وجود داره ما انسان ها نیستیم.باید به همه جانداران و طبیعت احترام بگذاریم.امیدوارم از مطالب لذت ببرید.به صفحات دیگر هم سر بزنین.

آمار سایت
بازدیدهای امروز : نفر
بازدیدهای دیروز : نفر
كل بازدیدها : نفر
بازدید این ماه : نفر
بازدید ماه قبل : نفر
تعداد نویسندگان : عدد
كل مطالب : عدد
آخرین بروز رسانی :
امکانات وب

Google

در این وبلاگ
در كل اینترنت

аватары кошки

  • قالب بلاگ اسکای | اس ام اس دون | ریه